Pomoć i podrška

Tko su gloveri?

Dostavljači su neovisni kuriri povezani s našom platformom. To su ljudi koji imaju slobodnog vremena, vlastito vozilo i pametni telefon te žele nešto zaraditi pomažući ti pri ispunjavanju tvojih potreba na najbrži i najučinkovitiji način.
Želiš li postati glover? Sjajno! Jednostavno ispuni prijavu putem ove poveznice glovoapp.com/en/glovers.

Kako mogu naručiti?

Naručivanje prvog glova vrlo je jednostavno. Samo prati ove korake:

(1) Idi na odjeljak „Upravljanje načinima plaćanja“ na svom profilu i dodaj debitnu/kreditnu karticu.
(2) Vrati se na glavni zaslon i postavi adresu dostave. Ne zaboravi odabrati točan grad iz padajućeg izbornika.
Ako imaš promotivni kod, ne zaboravi ga potvrditi na svom profilu prije slanja narudžbe.

Sada imaš 3 mogućnosti:
(1) Kupi nešto: iz restorana ili trgovine. Odaberi bilo kojeg od naših partnera iz bilo koje kategorije.
(2) Pošalji nešto: treba ti samo mjesto preuzimanja i odredište, uzmi dostavljača i pošalji bilo što.
(3) Zatraži nešto (Bilo što): opiši što god ti treba i Glovo će to pokušati ostvariti!
Prati korake potrebne za svaku mogućnost i kada završiš, dostavljač će prihvatiti tvoju narudžbu i isporučiti je u nekoliko minuta.
Ako trebaš dodati više od jedne adrese za dostavu, narudžbu ćeš morati poslati putem naših web-stranica, glovoapp.com.

Koliko košta dostava?

Cijena naše usluge optimizira se daljinom, što bliže, to je jeftinije.

Ako koristiš kategoriju „Dostavljač“ ili „Bilo što“, aplikacija će izračunati udaljenost između mjesta preuzimanja i adrese dostave te će ti pokazati samo ukupnu cijenu dostave.
Za narudžbe „Bilo što“, kad dostavljač kupi proizvod, znat ćeš ukupnu cijenu usluge.

Ako naručuješ iz jedne od trgovina koje su dostupne u aplikaciji, moći ćeš odmah vidjeti cijenu proizvoda. Vidjet ćeš i unaprijed određenu cijenu dostave ovisno o našem dogovoru s dotičnom trgovinom, a možeš je vidjeti kada klikneš na trgovinu. Prije nego što potvrdiš narudžbu, znat ćeš ukupnu cijenu usluge.
Ponekad su moguće razlike u cijenama od onih koje su prikazane u aplikaciji. Ako je razlika u cijeni manja od 30 %, Glovo će automatski kupiti proizvode za tebe. Ažuriranu cijenu moći ćeš vidjeti kada dostavljač prenese ispis računa iz trgovine.
Ipak, ako je razlika u cijeni iznad 30 %, dostavljač će te kontaktirati i provjeriti želiš li nastaviti s kupnjom. (Za noćne dostave moguća je dodatna naplata za uslugu na cijenu svakog proizvoda. Taj iznos ovisi o gradu i trgovini, a ovu ćeš razliku vidjeti tijekom naplate u aplikaciji.)

Je li Glovo dostupan u mom kvartu?

Glovo je već sad dostupan u više od 20 zemalja i preko 140 gradova. Provjeri sva područja pokrivenosti na našoj karti: glovoapp.com/hr/map/.

Kada je Glovo otvoren?

Mnogi gradovi u kojima Glovo djeluje nude non-stop uslugu (24/7). Međutim, trgovine imaju svoj vlastiti raspored i mogu biti zatvorene unatoč dostupnosti Glova. Za tvoje lakše snalaženje, otvorene trgovine imaju sliku u boji, dok su one zatvorene obojane sivo.

Kako mogu zakazati narudžbu i promijeniti pojedinosti već zakazane narudžbe?

Nikad nije bilo lakše zakazati narudžbu! Možeš zakazati svoju narudžbu i odabrati kada je želiš primiti, kako bi je mogao dobiti kada ti najbolje odgovara.
Ako želiš promijeniti pojedinosti svoje zakazane narudžbe ili je samo želiš otkazati, idi na svoju zakazanu narudžbu i klikni na „Otkaži narudžbu‟. Otkazivanje ti se neće naplatiti. Kada otkažeš narudžbu, pošalji novu sa stavkama koje želiš i pojedinostima za isporuku.

Što mogu tražiti?

Pomoću aplikacije možeš kupiti bilo koji proizvod ili slati dostave i hitne poruke po gradu. Želiš li da skoknemo u drogeriju umjesto tebe? Kupimo par cipela? Želiš li nešto pojesti? Šaljemo li paket? Jesi li zaboravio ključeve?
Što god želiš. Za nekoliko minuta.

Koju vrstu vozila koriste dostavljači za dostave? Koliko velike mogu biti moje narudžbe?

Naši dostavljači koriste motocikle ili bicikle kako bi mogli nositi što god želiš, ali težina mora biti manja od 9 kg (zapremnina 3-4 vrećice za kupnju) i stane u kutiju veličine 40x40x30 cm. Glovo će rado dostaviti sve što ti je potrebno, imajući na umu navedene dimenzije.

Prenosite li životinje?

Voljeli bismo prenijeti tvoju kornjaču ili zmiju, ali za sada ne nudimo tu vrstu usluge. Nadamo se da ćemo u budućnosti moći...

Želim vratiti proizvod. Što trebam učiniti?

Tvoje narudžbe povezujemo s dostavljačima. Oni vrše kupnju u tvoje ime. Dakle, i dalje si kupac i krajnji korisnik. Bilo kakvi povrati ili pritužbe o proizvodu trebali bi se prijaviti izravno objektu. (Osim za konkretne slučajeve narudžbi putem platforme s izbornika McDonald'sovih proizvoda, korisnik treba izravno kontaktirati Glovo.)

Što je Glovo?

Glovo je aplikacija koja ti omogućuje da za samo nekoliko minuta dobiješ najbolje proizvode u svom gradu. Reci nam što želiš i mi ćemo to dostaviti gdje god se ti nalazio.
Najbolji proizvodi u tvom gradu? Kao? Punjač, hrana, smoothie, topli obrok iz tvog omiljenog restorana, ključevi...
Zamisli sve što želiš... Sve u tvom gradu, isporučeno za nekoliko minuta.

Kako mogu pronaći ono što želim?

Pri vrhu zaslona nalazi se tražilica koja omogućuje pronalaženje bilo kojeg proizvoda ili objekta u tvom gradu putem aplikacije.

Kako mogu postati član Glovo Primea?

Vrlo smo sretni što se želiš pridružiti našem programu Prime! Kako bi uživao u svim blagodatima koje on nudi, jednostavno pristupi svom profilu u odjeljku Glovo Prime i klikni „Pretplati se i plati”.

Što je Glovo Prime i koje su njegove prednosti?

Glovo Prime pretplatnička je usluga što znači da ćeš za odabrane trgovine imati BESPLATNE isporuke i uživati u ekskluzivnim promotivnim akcijama. Trgovine koje su uključene u tvoj Prime odabir mogu se mijenjati ovisno o tvojoj lokaciji. Pretplata se svaki mjesec kontinuirano aktivira sve dok ne otkažeš članstvo. Obaveza nema, pretplatu možeš otkazati bilo kada. (Vrijedi samo u zemlji u kojoj si se prvi put pretplatio na Glovo Prime.)

Kako mogu otkazati pretplatu na Glovo newsletter?

Žao nam je što ne želiš nastaviti primati naše poruke. Ako više ne želiš primati naš newsletter, jednostavno klikni link pri dnu bilo koje od naših poruka e-pošte.

Kako mogu promijeniti broj telefona?

Možete promijeniti svoj broj za kontakt u pojedinostima svog profila. Kad ga ažurirate, dobit ćete kod za potvrdu. Kad ga potvrdite, vaš telefonski broj će se odmah promijeniti. U slučaju da niste dobili kod za potvrdu, obratite nam se putem ovog slijeda mogućnosti: Nije povezano s narudžbom > Potvrdi moj identitet > Potvrdi moj telefonski broj.

Kako mogu promijeniti adresu e-pošte?

Adresu e-pošte povezanu s tvojim računom možeš promijeniti u pojedinostima svog profila. Nakon ažuriranja dobit ćeš zahtjev za potvrđivanje nove adrese. Čim potvrdiš, adresa e-pošte bit će promijenjena.

Ne mogu se prijaviti na svoj račun. Što mogu učiniti?

U slučaju da ste izgubili pristup e-mail adresi povezanoj s vašim Glovo računom, trebat ćete stvoriti novi korisnički račun s drugom e-mail adresom koja već nije aktivna na našoj platformi.

Ako ste izgubili pristup broju telefona povezanom s vašim Glovo računom, molimo slijedite korake niže:

  • Kada se prijavite, kako biste potvrdili svoj identitet, verifikacijski kod će biti poslan na vaš broj telefona putem SMS-a.
  • Ako ne uspijete 3 puta proći verifikaciju, kliknite na opciju "Kontaktiraj podršku". Ovo će otvoriti chat s Korisničkom podrškom.
  • Zatražite od Korisničke podrške da vam omoguće promjenu broja telefona povezanog s vašim Glovo računom. Jedan od naših agenata će vas voditi kroz daljnje korake.

Kako mogu promijeniti lozinku?

Lozinku povezanu s tvojim računom možeš promijeniti u pojedinosti ma svog profila. Nakon ažuriranja dobit ćeš obavijest. Čim potvrdiš, nova će lozinka biti promijenjena.

Kako mogu promijeniti način plaćanja?

Možeš promijeniti željeni način plaćanja u pojedinostima svog profila. Tamo možeš dodati ili ukloniti kartice. Novi će podaci biti primijenjeni odmah nakon ažuriranja tako da možeš nastaviti naručivati glova.

Zašto bih trebao koristiti Glovo?

Jede ti se tvoja omiljena hrana? Nemaš vremena za obavljanje sitnih poslića? Na zabavi si kod prijatelja i ostali ste bez leda? Jednostavno zatraži što god ti zatreba, a mi ćemo to dostaviti kamo god želiš. Od hrane do namirnica, robe iz ljekarne, poklona ili grickalica, Glovo isporučuje sve u tvom gradu... Ti zatraži, a mi isporučujemo!
Našu aplikaciju za tablete i pametne telefone možeš preuzeti na uređaje sa sustavom iOS (putem App Store) i uređaje sa sustavom Android (putem Play Store).
Za optimalnu razinu usluge, dopusti aplikaciji da pristupi tvojoj lokaciji i šalje ti obavijesti.
Ako još nisi preuzeo aplikaciju, ne brini, možeš naručiti i putem glovoapp.com.

Načini plaćanja i neželjeni događaji

Kada će moja narudžba stići?

Sve dok ti je glover dodijeljen, možeš ga pratiti u stvarnom vremenu i komunicirati s njim u vezi s bilo kakvim pitanjima. Ako glover nije dodijeljen, tvoja narudžba ostaje u sustavu na čekanju za dodjelu. Ako se očekuju velika kašnjenja, obavijest o tome ćeš vidjeti u aplikaciji. U svakom slučaju, ako želiš otkazati narudžbu, a dostavljač nije dodijeljen, možeš to učiniti i sam putem trenutačne narudžbe bez ikakvih dodatnih troškova.

U narudžbi nedostaju proizvodi ili su proizvodi pogrešni

Ako si dobio nepotpunu ili pogrešnu narudžbu, idi na svoj profil u aplikaciji i klikni na ‚Pomoć‘. Javit ćemo ti se s rješenjem problema što je prije moguće.

Narudžba nije stigla u dobrom stanju

Ako narudžba nije stigla u dobrom stanju, idi na svoj profil u aplikaciji i klikni na ‚Pomoć‘. Javit ćemo ti se s rješenjem problema što je prije moguće.

Želim otkazati narudžbu. Plaća li se naknada za otkazivanje?

Narudžbe je moguće otkazati, no moguće je da ćeš morati platiti naknadu za otkazivanje.

Za dotične narudžbe, iznos će biti naplaćen u skladu sa sljedećim faktorima.
(1) Ako je trgovina već prihvatila i počela pripremati tvoju narudžbu, naplatit će ti se iznos proizvoda.
(2) Ako je dostavljač već dodijeljen tvojoj narudžbi, naplatit će ti se naknada za otkazivanje.
(3) Ako je trgovina već prihvatila i počela pripremati tvoju narudžbu te ako je dostavljač dodijeljen za isporučiti istu, naplatit će ti se cijena proizvoda i naknada za otkazivanje.
(4) Ako dostavljač dođe do područja u kojem treba isporučiti narudžbu i dovrši je, naplatit će ti se cijena proizvoda i naknada za isporuku. Molimo, zapamti da se narudžbe hrane ne mogu vratiti.

Za narudžbe koje ne uključuju hranu, narudžbu možeš otkazati bez naknade, sve dok dostavljač ne prihvati tvoj zahtjev. Ipak, ako otkažeš narudžbu kada se dostavljač dodijeli, naplatit će ti se ukupni iznos osnovne usluge isporuke. Ako je dostavljač već preuzeo narudžbu ili dostavlja u vrijeme otkazivanja, možeš ga pitati da li je moguće vratiti proizvod. Ako se ovo dogodi, još uvijek ćeš morati platiti punu cijenu proizvoda i naknadu za isporuku, kao i iznos usluge povrata. Ako dostavljač uspije vratiti proizvod, vrijednost proizvoda će vam biti vraćena. Da potvrdimo: naplatit će ti se ukupni iznos usluge dostave, uključujući cijenu proizvoda i naknadu za isporuku te naknada za uslugu povrata.

Što ako želim izmijeniti ili otkazati narudžbu?

Ako je želiš izmijeniti, jednostavno se trebaš obratiti svom gloveru. Budući da glover prihvaća tvoju narudžbu, telefonom možeš na najučinkovitiji način dobiti odgovor na sva eventualna pitanja.

Nisam ovo naručio. Što da radim?

Što se dogodilo? Odgovara li isporučeno opisu proizvoda? Voljeli bismo to znati kako bismo u budućnosti izbjegli ovakve situacije. S druge strane, eventualne povrate novca ili pritužbe što se tiče proizvoda potrošač dogovara izravno s lokalnom trgovinom, bez glovera kao posrednika. Unatoč gore navedenom, u konkretnom slučaju narudžbi putem platforme s izbornika McDonald'sovih proizvoda, korisnik treba izravno kontaktirati Glovo.

Koje vrste bankovnih kartica prihvaćate?

Prihvaćamo Visa, MasterCard i American Express kartice

Koje su mogućnosti plaćanja?

Glovo trenutno posluje uz različite načine plaćanja, ovisno o zemlji. Prilikom slanja narudžbe vidjet ćeš načine plaćanja dostupne u tvojoj zemlji i moći ćeš ih odabrati iz padajućeg izbornika. Kad su omogućena plaćanja karticom, prihvaćamo kreditne ili debitne kartice, uključujući Visa, MasterCard ili American Express. Kad su omogućena gotovinska plaćanja, prihvaćamo samo lokalnu valutu.

Je li sigurno dodati moju kreditnu karticu?

Naš sustav naplate putem aplikacije potpuno je siguran. Kako bismo zajamčili tvoju sigurnost, izbjegavamo pohranjivanje bankovnih podataka. Koristimo istu platnu platformu kao tvrtke kao i Twitter, Shopify ili Instacart.

Kako mogu zatražiti račun?

Ako trebaš račun za svoje proizvode, obrati se izravno trgovini.
Ako želiš primati račune za Glovo usluge, trebaš jednostavno ispuniti polja s podacima za izdavanje računa koja se nalaze u tvom profilu u aplikaciji. Imaš li bilo kakvih problema ili trebaš više informacija, obrati se korisničkoj podršci.
Ako želiš prestati primati račune, klikni "Izbriši podatke i prestani primati račune" na istoj stranici profila.

Zašto moram potvrditi svoj identitet?

Predani smo osiguranju vjerodostojnosti i sigurnosti naše platforme za tebe i sve članove Glova. Stoga, otkrijemo li kakvu neuobičajenu radnju, naši agenti mogu od tebe zatražiti određen dokaz identiteta. Ako se to dogodi, morat ćeš priložiti tražene dokumente kako bi nastavio koristiti svoj račun pri Glovu.

Sigurnost smatramo ključnom pa te molimo da ne dijeliš pojedinosti svog računa ili podatke za plaćanje ni s kim tko nije interni suradnik Glova. Također te želimo podsjetiti na važnost imanja različitih lozinki za svaku platformu kojom se koristiš.
Ako posumnjaš da netko koristi tvoju kreditnu/debitnu karticu putem naše platforme bez tvog pristanka, odmah nas kontaktiraj putem obrasca za kontakt i poduzmi potrebne pravne mjere sa svojom bankom i nadležnim organima.

Ostala pitanja

Kako mogu iskoristiti svoj promotivni kôd?

Unutar tvog profila u aplikaciji naći ćeš odjeljak „Promotivni kod‟. Jednostavno unesi kôd kako bi ga aktivirao i moći ćeš uživati u popustu.
*Valjanost i istek kôda mogu biti podložni promjenama bez prethodne najave od strane Glova, prema zahtjevima promotivnih kampanja.

Je li napojnica obavezna?

Kako želiš! Ako misliš da to zaslužuju, zašto ne? Gloveri napojnice mogu prihvatiti ili odbiti, ali nikada ih neće tražiti!

Kolika je naknada za proizvod?

Naknada za proizvod je provizija koju dodajemo cijeni proizvoda.

Kako mogu provjeriti pojedinosti promotivnog kôda/stanja?

Ako ti je odobrena besplatna isporuka ili saldo kredita i želiš provjeriti iznos ili ne znaš kako se koriste, sve informacije možeš pronaći u odjeljku „Promotivni kôdovi” na svom profilu. Tvoji promotivni kôdovi primijenit će automatski kad naručiš svoj sljedeći glovo. Sav neiskorišteni kredit nakon slanja jedne narudžbe bit će sačuvan za sljedeću narudžbu.
Ako ti je odobren poseban promotivni kôd* od neke trgovine ili iz oglasa, možeš ga dodati putem iste te stranice za promotivne kôdove na tvom profilu i bit će automatski primijenjen na sljedeću narudžbu.
*Imaj na umu da su ovi promotivni kôdovi podložni određenim uvjetima i imaju rok isteka.

Zašto na svom računu vidim naplatu na čekanju i kad će taj iznos biti naplaćen?

"Autorizirani iznos" privremeno je zadržan iznos koji ćeš vidjeti u odnosu na neka od svojih sredstava, a koji se može pojaviti pored tvojih stvarnih plaćanja (ovisno o tvojoj banci). Glovo na taj način provjerava postoje li raspoloživa sredstva za plaćanje narudžbe. Evo mogućih scenarija nakon vršenja autorizacije: (1) Ako je narudžba uspješno dovršena, autorizacija se konvertira, što znači da ona postaje terećenjem i sredstva se s tvog računa prenose Glovu. (2) Ako je konačni iznos niži od autoriziranog iznosa (npr. nedostajali su neki proizvodi), konvertirat ćemo samo iznos dugovanja za narudžbu, što znači da će se dio autorizacije vratiti na tvoj račun. (3) Ako je konačni iznos veći, odmah ćemo osloboditi autorizaciju i pokušati izvršiti drugu naplatu s točnim konačnim iznosom. U većini slučajeva zadržani iznos bit će oslobođen i sredstva će se gotovo istog časa vratiti na tvoj bankovni račun. Međutim, kod nekih banaka to može potrajati nekoliko radnih dana, ovisno o njihovim pravilima poslovanja. Trebaš li konkretne informacije o svojim bankovnim izvatcima, obrati se izravno svojoj banci

Može li Korisnik dobiti pristup povijesti chata koji se vodi u sklopu GLOVO platforme ili aplikacije i na koji način?

Korisnik u bilo kojem trenutku može dobiti povijest svakog chata vođenog putem Glovo platforme ili aplikacije.
Povijest chata može postati dostupnom nakon kontaktiranja agenta putem ispravnog razloga: "Pravo na ograničenje obrade" (Pomoć > Pravila > Pravo na ograničenje obrade). Nakon odabira ispravnog razloga, agent će se uključiti u razgovor i dati tražene informacije.