Pomoć i podrška

Ko su dostavljači?

Dostavljači su nezavisni kuriri koji su povezani sa našom platformom. Opremljeni pametnim telefonom i sopstvenim vozilom, daju sve od sebe da ti što brže i efikasnije pomognu oko zadatka koji im povjeriš.
Da li želiš da postaneš dostavljač? Sjajno! Samo popuni prijavu na ovom linku glovoapp.com/en/glovers.

Kako mogu naručiti?

Naručivanje prve Glovo narudžbe je veoma lako. Samo prati sljedeće korake:

(1) Idi na odjeljak „Upravljanje načinima plaćanja“ na tvom profilu i dodaj debitnu/kreditnu karticu.
(2) Vrati se na glavni ekran i postavi adresu za dostavu. Ne zaboravi izabrati tačan grad iz padajućeg menija.
Ako imaš promotivni kôd, ne zaboravi da ga aktiviraš na profilu prije naručivanja.

Sada imaš 3 opcije:
(1) Kupi nešto: iz restorana ili trgovine. Odaberi nekog od naših partnera iz bilo koje kategorije.
(2) Pošalji nešto: dovoljno je da podesiš tačku preuzmanja i odredište i moći ćeš da pošalješ bilo šta preko dostavljača.
(3) Zatraži nešto (Bilo šta): opiši ono što ti je potrebno, a Glovo će se potruditi da ti ispuni želju!
Prati potrebne korake za svaku opciju i kada završiš, dostavljač će prihvatiti tvoju narudžbu i isporučiti je za par minuta.
Ako trebaš da dodaš više od jedne adrese za dostavu, narudžbu ćeš morati poslati putem naše web stranice, glovoapp.com.

Koliko košta dostava?

Cijena naše usluge se optimizuje prema razdaljini, što znači da je usluga jeftinija što je razdaljina manja.

Ako koristiš kategoriju „Dostavljač“ ili „Bilo šta“, aplikacija će izračunati udaljenost između mjesta preuzimanja i adrese dostave i prikazat će ti samo ukupnu cijenu dostave.
Za narudžbe „Bilo šta“, kad dostavljač kupi proizvod, znat ćeš ukupnu cijenu usluge.

Ako naručuješ iz jedne od trgovina koje su dostupne u aplikaciji, moći ćeš odmah vidjeti cijenu proizvoda. Ako klikneš na trgovinu, vidjet ćeš i unaprijed određenu cijenu dostave koja zavisi od našeg dogovora sa tom trgovinom. Dakle, prije nego što potvrdiš narudžbu, znat ćeš ukupnu cijenu usluge.
Povremeno se dešava da se cijena proizvoda razlikuje od cijene prikazane u aplikaciji. Ako je razlika u cijeni manja od 30%, Glovo će automatski nastaviti sa kupovinom. Ažuriranu cijenu moći ćeš vidjeti kada dostavljač prenese ispis računa iz trgovine.
Međutim, ako je razlika u cijeni veća od 30 %, dostavljač će te kontaktirati da bi provjerio da li želiš da nastaviš sa kupovinom. (Za noćne dostave, moguća je dodatna naplata za uslugu na cijenu svakog proizvoda. Iznos te naknade zavisi od grada i trgovine, a vidjećet ćeš ga u fazi plaćanja u aplikaciji.)

Da li je Glovo dostupan u mom susjedstvu?

Glovo je već dostupan u više od 20 zemalja i preko 140 gradova. Oblasti koje pokrivamo možeš vidjeti na našoj mapi: glovoapp.com/bs/map/.

Kada je Glovo otvoren?

U mnogim gradovima Glovo pruža usluge 24 sata dnevno, 7 dana u nedjelji. Međutim, trgovine imaju vlastito radno vrijeme i mogu biti zatvorene bez obzira na to što je Glovo dostupan. Za tvoje lakše snalaženje, otvorene trgovine imaju sliku u boji, dok su one zatvorene obojene u sivo.

Kako da zakažrm narudžbu i promijenim detalje već zakazane narudžbe?

Zakazivanje narudžbi nikada nije bilo lakše! Možeš zakazati svoju narudžbu i izabrati kada želiš da bude dostavljena, kako bi je mogao dobiti kada ti najviše odgovara!
Ako želiš promijeniti detalje zakazane narudžbe ili je jednostavno želiš otkazati, otvori zakazanu narudžbu i klikni na "Otkaži narudžbu". Otkazivanje ti neće biti naplaćeno. Nakon otkazivanja, dodaj novu narudžbu sa željenim artiklima i detaljima o dostavi.

Šta sve mogu da naručim?

U svom gradu možeš kupovati i dobijati proizvode, kao i slati pakete ili ekspresne poruke. Želiš li da odemo do apoteke umjesto tebe? Hoćeš li da kupiš cipele? Želiš li nešto pojesti? Želiš li da pošalješ paket? Opet si zaboravio/la ključeve?
Ozbiljno mislimo: šta god poželiš, dostavljamo za par minuta.

Koju vrstu vozila koriste dostavljači za dostavu? Koliko velike mogu biti moje narudžbe?

Naši dostavljači koriste motocikle ili bicikle kako bi mogli da prevezu šta god poželiš, sve dok je težina ispod 9 kg (zapremnina 3 do 4 kese za kupovinu) i staje u kutiju veličine 40x40x30 cm. Glovo će rado dostaviti sve što ti treba ako se uklapa u ove dimenzije.

Da li prevozite životinje?

Voljeli bismo da prevezemo tvoju kornjaču ili mačku, ali za sada ne nudimo tu vrstu usluge. Možda jednog dana...

Želim vratiti proizvod. Šta da radim?

Tvoje narudžbe povezujemo sa dostavljačima; oni kupuju u tvoje ime, a ti si kupac i krajnji korisnik. Sve zahtjeve za povraćaj ili žalbe u vezi proizvoda, trebaš uputiti direktno trgovini. (Izuzetak su konkretni slučajevi narudžbi poslatih putem platforme iz padajućeg menija sa McDonald's proizvodima, korisnik treba direktno da kontaktira Glovo.)

Šta je Glovo?

Glovo je aplikacija koja ti omogućava da za samo nekoliko minuta dobiješ najbolje proizvode u svom gradu. Samo nam reci šta želiš, gdje to želiš i mi ćemo ti dostaviti gdje god se nalazio.
Koje vrste proizvoda? Punjač, namirnice, šejk, hrana iz tvog omiljenog restorana...
Bilo koja čudna ili divna stvar koju možeš zamisliti! Sve u tvom gradu, dostavljeno za par minuta.

Kako da pronađem ono što želim?

Pri vrhu ekrana nalazi se traka za pretragu pomoću koje možeš potražiti bilo koji proizvod ili objekat u svom gradu.

Kako da postanem Glovo Prime član?

Drago nam je što želiš da se pridružiš našem Prime programu! Da bi to uradio i uživao u svim njegovim prednostima, potrebno je samo da pristupiš svom profilu u odjeljku Glovo Prime i klikneš na „pretplati se i plati”.

Šta je Glovo Prime i koje su njegove prednosti?

Glovo Prime je pretplatnička usluga što znači da ćeš za odabrane trgovine imati BESPLATNE dostave i uživati u ekskluzivnim promotivnim akcijama. Trgovine koje su uključene u tvoj Prime odabir zavise od tvoje lokacije. Pretplata se svaki mjesec kontinuirano obnavlja sve dok ne otkažeš članstvo. Obaveza nema, pretplatu možeš otkazati bilo kada. (Vrijedi samo u državi u kojoj si se prvi put pretplatio/la na Glovo Prime.)

Kako da otkažem pretplatu na Glovo newsletter?

Žao nam je što ne želiš nastaviti primati naše poruke. Ako više ne želiš primati naš newsletter, jednostavno klikni na link pri dnu bilo kojih od naših e-mailova.

Kako da promijenim svoj broj telefona?

Svoj kontakt telefon možeš promijeniti u detaljima profila. Nakon ažuriranja dobit ćeš kôd za potvrdu. Nakon potvrde, broj telefona će biti promijenjen.

Kako da promijenim svoju e-mail adresu?

E-mail adresu povezanu sa tvojim računom možeš promijeniti u detaljima profila. Nakon ažuriranja dobit ćeš zahtjev za potvrđivanje nove adrese. Nakon potvrde, e-mail adresa će biti promijenjena.

Ne mogu se prijaviti na svoj račun. Šta mogu uraditi?

U slučaju da ste izgubili pristup e-mail adresi povezanoj sa vašim Glovo računom, morat ćete kreirati novi korisnički račun sa drugom e-mail adresom koja već nije aktivna na našoj platformi.

Ako ste izgubili pristup broju telefona povezanom sa vašim Glovo računom, molimo slijedite korake ispod:

  • Kada se prijavite, kako biste verificirali svoj identitet, verifikacioni kod će biti poslan na vaš broj telefona putem SMS-a.
  • Ako ne uspijete tri puta proći verifikaciju, kliknite na opciju "Kontaktiraj podršku". Ovo će otvoriti chat sa Korisničkom podrškom.
  • Zatražite od Korisničke podrške da vam omoguće promjenu broja telefona povezanog sa vašim Glovo računom. Jedan od naših agenata će vas voditi kroz naredne korake.

Kako da promijenim lozinku?

Lozinku povezanu sa tvojim računom možeš promijeniti u detaljima profila. Nakon ažuriranja dobit ćeš obavještenje. Nakon potvrde, lozinka će biti promijenjena.

Kako da promijenim način plaćanja?

Možeš promijeniti željeni način plaćanja u detaljima svog profila. Tamo možeš dodati ili ukloniti kartice. Nakon ažuriranja, način plaćanja će odmah biti promijenjen tako da možeš nastaviti sa naručivanjem.

Zašto bi trebalo da koristim Glovo?

Jede ti se omiljena hrana? Nemaš vremena za obavljanje sitnih poslova? Na zabavi si kod prijatelja i ostali ste bez leda? Samo zatraži šta god ti zatreba, a mi ćemo to dostaviti gdje god poželiš. Od hrane do namirnica, proizvoda iz apoteke, poklona ili grickalica, Glovo dostavlja sve u tvom gradu... Ti zatraži, mi dostavljamo!
Možeš preuzeti našu aplikaciju za tablete i pametne telefone na iOS uređajima (App Store) i Android uređajima (Play Store).
Za optimalan rad, dozvoli aplikaciji da pristupi tvojoj lokaciji i da ti šalje obavještenja.
Ako još nisi preuzeo/la aplikaciju, ne brini, možeš naručiti i putem glovoapp.com.

Načini plaćanja i neželjeni događaji

Kada će stići moja narudžba?

Nakon što ti dodijelimo dostavljača, moći ćeš ga pratiti u realnom vremenu i komunicirati sa njim ako imaš bilo kakvih pitanja. Ako dostavljač nije dodijeljen, tvoja narudžba ostaje u našem sistemu na čekanju za dodjelu. Ako se očekuju velika kašnjenja, o tome ćeš biti obaviješten/a putem žute poruke pri vrhu aplikacije. U svakom slučaju, ako želiš da otkažeš narudžbu koja još nije dodijeljena dostavljaču, to možeš učiniti iz trenutne narudžbe bez ikakvih troškova.

U narudžbi nedostaju proizvodi ili su proizvodi pogrešni.

Ako si dobio/la nepotpunu ili pogrešnu narudžbu, idi na svoj profil u aplikaciji i klikni na ‚Pomoć‘. Javit ćemo ti se sa rješenjem problema što je prije moguće.

Narudžba je stigla u lošem stanju.

Ako je tvoja narudžba stigla u lošem stanju, idi na svoj profil u aplikaciji i klikni na 'Pomoć‘. Ubrzo ćemo ti se javiti i ponuditi rješenje problema.

Želim da otkažem narudžbu. Plaća li se naknada za otkazivanje?

Narudžbu možeš otkazati, ali ćeš možda morati da platiš naknadu za otkazivanje.

Ako narudžba sadrži hranu, iznos će biti naplaćen u zavisnosti od sljedećih faktora.
(1) Ako je trgovina već prihvatila i počela da priprema tvoju narudžbu, bit će ti naplaćena cijena proizvoda.
(2) Ako je dostavljač već dodijeljen tvojoj narudžbi, bit će ti naplaćena naknada za otkazivanje.
(3) Ako je trgovina već prihvatila i počela da priprema tvoju narudžbu, a dodjeljen joj je i dostavljač, bit će ti naplaćena cijena proizvoda i naknada za otkazivanje.
(4) Ako je dostavljač stigao do oblasti dostave i finalizovao narudžbu, bit će ti naplaćena cijena proizvoda i naknada za dostavu. Zapamti da se narudžbe hrane ne mogu vratiti.

Ako narudžba ne sadrži hranu, možeš je otkazati bez naknade, sve dok dostavljač ne prihvati tvoj zahtjev. Međutim, ako otkažeš narudžbu nakon što je dostavljač dodijeljen, bit će ti naplaćena ukupna cijena osnovne usluge isporuke. Ako je u trenutku otkazivanja dostavljač već preuzeo narudžbu ili počeo sa dostavom, možeš ga pitati da li je moguće vratiti proizvod. U tom slučaju, još uvijek ćeš morati platiti punu cijenu proizvoda i naknadu za dostavu, kao i trošak usluge povraćaja. Ako dostavljač uspije vratiti proizvod, vrijednost proizvoda će ti biti refundirana. Da pojasnimo: bit će ti naplaćena ukupna cijena usluge dostave, uključujući cijenu proizvoda i naknade za dostavu, kao i usluga povraćaja.

Što ako samo želim da izmijenim narudžbu?

Ako želiš da promijeniš narudžbu, potrebno je samo da kontaktiraš dostavljača. Od trenutka kada dostavljač prihvati narudžbu, moći ćete međusobno da komunicirate telefonom u slučaju bilo kakvih pitanja.

Nisam ovo naručio/la. Šta da radim?

Proizvod nije onakav kakav si očekivao/la? Obavijesti naš tim za korisničku podršku jer bismo željeli da izbjegnemo ovakve situacije u budućnosti. Međutim, sve zahtjeve za povraćaj robe ili žalbe u vezi sa proizvodima moraš uputiti direktno lokalnoj trgovini, a ne dostavljaču ili kompaniji Glovo. Važi sljedeći izuzetak: u slučaju narudžba poslatih preko platforme iz padajućeg menija sa McDonald's proizvodima, klijent treba direktno da kontaktira Glovo.

Koje vrste bankovnih kartica prihvatate?

Prihvatamo Visa, MasterCard i American Express kartice.

Koji načini plaćanja su podržani?

Glovo trenutno koristi različite načine plaćanja u zavisnosti od zemlje. Prilikom naručivanja, vidjet ćeš načine koji su dostupni u tvojoj zemlji i moći ćeš da ih izabereš iz padajućeg menija. Kada je omogućeno plaćanje karticom, prihvatamo kreditne ili debitne kartice, uključujući Visa, Mastercard ili American Express. Kada je omogućeno gotovinsko plaćanje, prihvatamo samo lokalnu valutu.

Je li sigurno dodati moju debitnu/kreditnu karticu?

Naš sistem naplate putem aplikacije potpuno je siguran. Kako bismo garantovali tvoju sigurnost, izbjegavamo čuvanje bankovnih podataka. Koristimo istu platformu za plaćanje kao i kompanije Twitter, Shopify i Instacart.

Kako mogu da zatražim račun?

Ako ti je potreban račun za proizvode, molimo direktno kontaktiraj trgovinu.
Ako želiš primati račune za Glovo usluge, samo treba da popuniš polja sa podacima za izdavanje računa koja se nalaze na tvom profilu u aplikaciji. Ako imaš bilo kakvih problema ili ti je potrebno više informacija, možeš kontaktirati korisničku podršku.
Ako više ne želiš primati račune, klikni na "Obriši podatke i zaustavi prijem računa" na istoj stranici profila.

Zašto je potrebno da potvrdim svoj identitet?

Dajemo sve od sebe da naša platforma bude pouzdana i sigurna za tebe i sve članove Glova. Stoga, ako detektujemo neku neuobičajenu radnju, naši agenti mogu zatražiti određeni dokaz o tvom identitetu. U tom slučaju, morat ćeš priložiti tražene dokumente da bi nastavio/la koristiti svoj Glovo nalog.

Za nas je sigurnost od ključnog značaja, pa te molimo da ne dijeliš podatke o svom nalogu ili podatke za plaćanje ni sa kim ko nije interni saradnik Glova. Ne zaboravi koliko je važno da koristiš različite lozinke na različitim platformama koje koristiš.
Ako posumnjaš da neko koristi tvoju kreditnu/debitnu karticu na našoj platformi bez tvog pristanka, odmah nas kontaktiraj pomoću kontakt obrasca i preduzmi potrebne pravne mjere uz pomoć banke i nadležnih organa.

Ostala pitanja

Kako da iskoristim svoj promotivni kôd?

Na tvom profilu nalazi se odjeljak "Promotivni kôdovi". Samo unesi kôd* kako bi ga aktivirao/la i moći ćeš da uživaš u popustu.
*Važenje i istek kôda mogu biti podložni promjenama bez prethodne najave od strane Glova, u skladu sa zahtjevima promotivnih kampanja.

Treba li da dam bakšiš dostavljaču?

Zavisi od tebe! Ako misliš da dostavljač zaslužuje bakšiš, zašto da ne? Dostavljači mogu da prihvate ili odbiju bakšiš, ali ne smiju da ga traže.

Šta je naknada za proizvode?

Naknada za proizvod je provizija koju dodajemo cijeni proizvoda.

Kako da provjerim detalje svog promotivnog kôda / stanja?

Ako ti je odobrena besplatna dostava ili kredit i želiš da provjeriš iznos ili ne znaš kako da ih iskoristiš, sve informacije možeš pronaći u odjeljku „Promotivni kôdovi” na svom profilu. Tvoji promotivni kôdovi primijenit će se automatski kad naručiš svoj sljedeći Glovo. Sav neiskorišćeni kredit nakon slanja jedne narudžbe bit će sačuvan za sljedeću narudžbu.
Ako ti je odobren poseban promotivni kôd* od neke trgovine ili reklame, moći ćeš da ga dodaš na istoj stranici profila sa promotivnim kôdovima i on će automatski biti primijenjen na tvoju sljedeću narudžbu.
*Imaj u vidu da ovi promotivni kôdovi podliježu određenim uslovima i mogu isteći.

Zašto na mom računu postoji naplata na čekanju i kad će taj iznos biti oslobođen?

"Iznos odobrenja" je privremeno zadržani iznos koji ćeš vidjeti na nekim od svojih sredstava, koji se može pojaviti pored stvarnih plaćanja (u zavisnosti od tvoje banke). Tako Glovo garantuje da postoje raspoloživa sredstva za plaćanje narudžbe. Evo mogućih scenarija nakon odobrenja: (1) Ako je narudžba uspješno završena, mi „uzimamo“ iznos odobrenja, što znači da on postaje naplata i sredstva se prenose sa tvog računa na Glovo. (2) Ako je konačni iznos manji od odobrenja (npr. neki proizvodi nedostaju), mi uzimamo samo ono što se duguje za narudžbu, što znači da će dio odobrenja biti vraćen na tvoj račun. (3) Ako je konačan iznos veći, odmah ćemo osloboditi iznos odobrenja i pokušati izvršiti drugu naplatu sa tačnim konačnim iznosom. U većini slučajeva zadržani iznos bit će oslobođen i sredstva će se gotovo istog časa vratiti na tvoj bankovni račun. Međutim, kod nekih banaka to može potrajati nekoliko radnih dana, u zavisnosti od njihovih pravilia poslovanja. Za konkretne informacije o tvojim izvodima, direktno se obrati svojoj banci.

Može li korisnik dobiti pristup historiji razgovora koja se vodi kao dio GLOVO platforme ili aplikacije i kako?

Korisnik može u bilo kojem trenutku dobiti historiju svakog razgovora koji se vodi putem Glovo platforme ili aplikacije.
Historija razgovora može postati dostupna nakon što kontaktiraš agenta putem razloga: "Pravo na ograničenje" (Pomoć > Pravila > Pravo na ograničenje). Nakon odabira ispravnog razloga, agent će pristupiti razgovoru i dati tražene informacije.